Dickies 1922 Heritage Collection

Dickies har i samarbeid med historikere og gamle skreddere gjenprodusert en rekke designs fra Dickies sine tidligste kolleksjoner. De gamle stilene har igjen brakt til live, og denne kolleksjonen har utelukkende blitt produsert av de tidligere ansatte skredderne som har laget det på det originale produksjonsutstyret. Alt er produsert i amerikanske materialer, og det er sydd på Dickies sin fabrikk i Fort Worth Texas. Det er ytterst begrenset hvor mange plagg som ble laget, da grundighet og detaljer var viktigere enn å bli fort ferdig. Materialene er hentet fra amerikanske veverier, bl.a. White Oak denimstoff fra Cone Denim Mills Est. 1891, som er vevet på gamle "Draper X3 fly shuttle looms" fra 1940-tallet. Det eneste som adskiller seg fra det opprinnelige designet er passformen. Den har blitt svakt justert for å gi den et mer moderne look. Med Dickies 1922 Heritage Collection forenes gamle håndverkstradisjoner med et moderne look, og dette resulterer i stiler i fantastisk god kvalitet og sjarme.

Dickies Work Wear - Arbeidsklær og uniformer


Dickies startet i 1922 med å produsere arbeidsklær til jernbanearbeidere og bønder. Det første produktet Dickies produserte var bibs, også kjent som snekkerbukser. Dickies ble fort kjent for deres gode kvalitet, og de ble etterspurt av hardtarbeidende håndverkere og andre. Dickies sitt sortiment ble på kort tid utvidet til å omfatte bl.a. skjorter, bukser og jakker, og det er fra denne tiden at Dickies 1922 Heritage Collection ble til.
Under 2. verdenskrig produserte Dickies uniformer til den amerikanske hæren. Den gangen var den amerikanske hæren ikledt ulluniformer som var altfor varme og langt ifra holdbare, og derfor ble Dickies bedt om å produsere moderne uniformer som ville tåle mer. Løsningen ble den uoppslitelige Cramerton Twill. Materialet var vevet bomull, som både var lett, vindtett og slitesterkt. Den gamle Cramerton Twill produseres fortsatt, og den er selvfølgelig representert i flere stiler fra Dickies 1922 Heritage Collection.